Salad Dressing "Sylter Salatfrische"

Dorfkrug Sylt dressing Ingredients: Water, rapeseed oil, sugar, onions, egg yolk, spirit vinegar, tapioca starch, salt, thickening agent: carrageenan

Original recipe: https://www.chefkoch.de/rezepte/1604811267692162/Salatdressing-Sylter-Art.html

Step 1: Dressing Base (must be left to infuse in the refrigerator for 2 days)

250 ml water
30 ml vinegar essence (25%)
(or 130 ml to 150 ml with 5% vinegar)
125 g finely chopped onions
25 g salt
125 g sugar
5 white peppercorns

Step 2: Day 3

36 g cake glaze
500 ml water
Bring to a boil and allow to cool.

Step 3: Later on Day 3 - Assembly

Pie glaze
Dressing base
2 egg yolks
500 ml oil
Mix/puree.

 

 

Dorfkrug Sylter Dressing Zutaten: Wasser, Rapsöl, Zucker, Zwiebeln, Eigelb, Branntweinessig, Tapiokastärke, Salz, Verdickungsmittel: Carrageen

Chefkoch Rezept: https://www.chefkoch.de/rezepte/1604811267692162/Salatdressing-Sylter-Art.html

250 ml Wasser
30 ml Essigessenz (25 %)
(oder 130 ml zu 150 ml mit 5%igem Essig)
125 g klein geschnittene Zwiebeln
25 g Salz
125 g Zucker
5 weißen Pfefferkörnern
Dressingansatz herstellen, der dann 2 Tage im Kühlschrank ziehen muss.

36 g Tortenguss
500 ml Wasser
aufkochen und auskühlen lassen

Tortenguss
Dressingansatz
2 Eigelb
500 ml Öl
mixen/pürieren 



 

Comments